De muis is jarig!

Het is nu vandaag precies 40 jaar geleden dat de muis, ookwel de “X-Y Position Indicator for a Display System” genoemd, voor het eerst werd gebruikt.

Er hing een kabeltje aan het uiteinde dat leek op een staart’, zegt de nu 83-jarige uitvinder Engelbart. ‘Vandaar de naam muis. Maar niemand weet wie precies die naam bedacht heeft. We hadden ook nooit gedacht dat die naam zou blijven hangen.’ 

 Volgens de wiki;

Het Amerikaanse patent voor de muis of, zoals het apparaatje in de officiële papieren genoemd wordt, de “X-Y Position Indicator for a Display System” (“X-Y Positie-indicator voor een Beeldschermsysteem”), staat sinds 17 november 1970 onder het nummer 3.541.541 op naam van uitvinder Douglas C. Engelbart. “Maar het was Bill English”, aldus Engelbart, “die het eerste werkende prototype eigenhandig in elkaar schroefde, want English was één van die zeldzame mensen met handen die alles kunnen maken wat de ogen eenmaal hebben gezien.”

het plaatje en het nieuwtje komen eigenlijk van het OneMoreThing.nl forum geschreven door 1984. Hier gaat hij er ook op in dat de muis met het uitsterven bedreigd zal gaan worden.