21, the movie

Poster van 21, the movieIk zie dat er nu heel veel reclame wordt gemaakt voor een nieuwe film; 21, the movie. Toeval wilt dat ik hem al gezien heb en ik kan hem inderdaad aanraden! Al is het alleen al omdat Kevin Spacey er een rol in speelt. Wie? Kevin Spacey schitterde al eerder in American Beauty en speelde meesterlijk in the Usual Suspects. Verwacht echter geen film van hetzelfde kaliber, het verhaal is wel redelijk goed neergezet en je kijkt er vlot doorheen alhoewel op sommige punten de vaart er even uit dreigt te gaan.

Zoals in Amerika hip is wordt ook dit verhaal op ware gebeurtenissen gebaseerd. Er was inderdaad een groep studenten die hun geluk gingen beproeven in Las Vegas, echter had het minder met geluk te maken en meer met wiskunde. Als je de film gekeken hebt en wat interesse hebt in meer info kan je hier op Wikipedia meer vinden over deze groep MIT-mensen.

Wat me trouwens ook opviel; Laurence Fishburne, Kevin Spacey en een klein beetje ook Kate Bosworth waren bekende acteurs, maar verder hebben ze het vooral met zeer onbekende acteurs gedaan en dat vind ik best knap, want geen van de acteurs vallen echt uit de toon of zijn slecht.

Al met al het kijken waard.
Zie hier de officiële website.

p.s.
Ik noem in deze post; the Usual Suspects en American Beauty. Als je deze twee films nog niet gezien dan… shame on you! en ga die per direct huren! Of kom gezellig een avondje bij me langs. Dan snap je tenminste ook als er in andere films een keer een grapje gemaakt wordt over Keyser Sà¶ze.

Nu nog even een trailer van 21