The Sneak Preview

Elke dinsdag is het Sneak Preview in Amsterdam, een kaartje kopen en lekker in de zaal zitten met geen flauw benul welke film gaat komen. Ze draaien dan een film die zeer binnenkort in de bios komt. Soms word je prettig verrast, andere keren is het een vermakelijke avond en soms is het een totale verspilling van je twee uur… Gelukkig kunnen wij onbeperkt naar de bios en is het niet zonde van het geld.

Vorige week dinsdag waren we naar Adrift, maar dat is beter bekend als Open Water 2. Een groepje mensen gaan een weekend op een duur zeiljacht varen, springen overboord zonder de ladder uit te laten en zijn verbaasd dat ze niet meer aan boord komen. Daarna dobberen ze de rest van de film naast de boot en doen verwoede pogingen weer aan boord te komen.

Ehm… een afrader dus, want er is niet veel aan, tenzij je van een wat langdradig verhaal houdt met onhandige ongelukjes.

Vanavond waren we weer naar de Sneak en dit keer was er een horror film; See No Evil. Stop acht niets vermoedende teeners in een huis met een serie moordenaar, laat ze langzaam doorkrijgen wat er aan de hand is en daarna gillend de film doorkomen (of niet :P). Sommige beelden waren wat…. onsmakelijk, maar verder wel vermakelijk. Er was één scene waar ik even mijn ogen sloot; Een vegetariër werd verslonden door een groep straathonden terwijl ze hulpeloos met een versplinterde arm aan een brandslang hing. Op zich zag ik de humor er wel weer in.

Een leuke film om eens te huren, maar niet echt je bioscoop kaartje waard.

Ik zou wel eens naar Miami Vice willen, staat op de planning, iemand daar al ervaringen mee?