Het is een nacht…

Filerijden…
Het is alweer half negen, kom ik nog wel op tijd? Maar wie had verwacht dat er dubbel zoveel verkeer op de weg zou zijn? Normaal staat er op de file informatie borden; ‘4km file’ naar Den Haag vanuit Schiphol, het is altijd meer. Nu staat er 8 km en het is altijd meer. Sukkelen met 10km/u, maar het is niet erg want ik heb thuis uit het cd-rek wat cd’s uit de jaren 90 getrokken. Niet de beste bands, maar wat verzamelcd’s met de 40 beste nummers in de top 40 uit 1995. En dan schallen er heel wat oude herinneringen uit de boxen.

… Het is twee uur ’s nachts we liggen op bed in een hotel in een stad waar niemand ons hoort en niemand ons kent en niemand ons stoort. Op de vloer ligt een lege fles wijn en kledingstukken die van jou of mij kunnen zijn … Het is een nacht …

Leuk om te horen! Het doet me meteen denken aan de excursie van Havo 4 naar Oostenrijk, samen met meneer Koning, wandelen door de bergen. Iets wat ik erg gaaf vond, maar nooit herhaald heb. Hm, dat wordt tijd om het op een “te doen” te zetten. Het was een kick om met je rugzakje naar plekken te lopen waar gemotoriseerd vervoer nooit van zijn leven kan komen. In 1995 was mijn belevingswereld ook wel iets kleiner en het was echt voor mijn gevoel een hele andere wereld. Later zou mijn wereld alleen maar groter worden als mijn ouders ons meenemen naar Afrika.

Ik weet niet hoe andere mensen het ervaren, maar in muziek zit bij mij altijd een hoop herinneringen opgeslagen. Ik denk dat iedereen dat wel een beetje heeft. Waarom ga je anders huilen als het net uit is met je ex en je hoort dat ene liedje?

Bij het liedje ‘Kiss from a rose’ doet me meteen denken aan mijn stereotorentje dat ik van mijn ouders heb gehad. Daarnaast lagen een hoop bandjes en als er een speciaal iets op de radio is (Top 40 op 538) dan klaar zitten om een liedje op te nemen. Zo had ik een hele kist vol met bandjes die de nieuwste liedjes bevatten… gaaf 🙂 Moet je nu eens tegen de pubers zeggen; bandjes, opnemen van de radio… Hoezo? Je download het toch? En zet het op je MP3 speler? 🙂

..Want you back, want you back, want you back for good..
Take That 🙂 Wat een helden in onze tijd voor de dames! Ik kan me nog een roze kast gherinneren bij Mirte die helemaal gek van ze was. De kast was zo beplakt met plaatjes van de band dat het roze helemaal niet meer te zien was. Ze had ook plakboeken vol, ze was gek van Robbie en dat was geen slechte keuze want die bekleed nog steeds de top 40.

..Hakuna Matata what a wondefull frase, Hakuna Matata, and no passing grace, means no worries for the rest of your days, it’s aour problem free philosophy…

Ow… ik sta weer stil op de snelweg na een klein stukje 80 te hebben gereden… Nou ja. Hakuna Matata

..’74 – ’75 giving you more and I’ll do fine…

Doet me denken aan de trappers rondtrappen op mijn fiets altijd zo hard mogelijk, lekker doorfietsen, meestal op de maat van de muziek hoewel dat bij dit liedje moelijk gaat. Rob Spit die dan net zo hard met me meefietste en me er af en toe gewoon uitfietste. Rob Spits… Ik kan me nog wel herinneren dat we elkaar net leerde kennen. Hij had een 8086 met een 10 of 16Mb harde schijf ik had een 8088 met wel 20Mb, maar dat was veel!!! Of was het de 286 met 20Mb?

..But I’ll never get used not living next door to Alice… Alice? Who the F@#$k is Alice?…
Busje komt zoo, busje komt zo, eventjes geduld nog want het busje komt zo…

Daar kwam de methadon-bus, toen wist ik niet wat dat betekende, methadon-bus, realiseerde ik me net 🙂 Wel leuk dat ik al die top 40 en top 50 cd’s nog heb uit die tijd. Laatst waren we met een hele groep uit en gevoed door de jaren 90-week van Radio 3FM begonnen we na het uitgaan al dit soort cd’s te draaien. Na wat “ow ja”-momenten leek het wel een leuk plan om een jaren 90 feest te houden maar dan niet de geijkte nummers te draaien, maar alles uit de top 40/50 uit die tijd. Eens kijken wat we kunnen organiseren.

I’m the scatman! Biebadapop, ik vond het een geinig liedje… Maartje keek heel verbaasd dat ik het zo goed vond dat ik het hele album van hem had gekocht. Ik vind het nog steds wel geinig, proberen een beetje mee te zingen. Als je dit liedje hoort dan weet je meteen dat ik dit graag luisterde op de fiets. Hier kan je zo lekker op door trappen. Maar dat kon ook zo goed met een liedje dat niet ver na dit nummer komt op de verzamelcd; Be my lover van La Bouche, ook een lekkere doortrapper,

over doortrappen gesproken; Ik ben op mijn werk! Wel 10 minuutjes later dan gepland.