Het chassis verven

Verven, verven en nog eens verven en dan licht schamend je collegae duidelijk maken dat de verf van het chassis echt niet van je handen af is te krijgen. Niet het afgelopen weekend, maar dat daarvoor zijn we druk bezig geweest POR-15 op het kaalgeschuurde / gepoetste chassis te schilderen. Het gaat een chemische verbinding aan met het metaal en zou roest (zolang dat spul er op zit) moeten weren.

Echter… als je het er op kwast let dan op dat je handschoenen aan hebt, want je krijgt het ook echt niet meer van je handen af 🙂 Een berg blank metaal veranderde meteen in een prachtige mooi zwart chassis en we zagen het resultaat er direct aan af 🙂 Zie hieronder een foto;

Dit weekend moest er weer een laagje overheen omdat het Por-15 lichtgevoelig is. De volgende laag werd een zeer taai plastic achtig goedje dat goed tegen steenslag beschermde en het por-15 geheel bedekte. Dit was een stuk heftiger met schilderen en continu moest er terug gelopen worden om de druipers weg te vegen. Maar na een paar uurtjes lag het chassis weer lekker te drogen van een tweede laag verf.

Nu liggen er nog een paar onderdelen thuis die opgeschuurd moeten worden en een laagje verf verdienen. Dan kunnen die onderdelen weer terug op het chassis en moet ik beginnen met het onderstel van de bak die we achterop gaan schroeven.

Nog een hoop te doen in ieder geval. Nu alles zo grondig aangepakt wordt zal helaas de deadline dat de auto af is verschoven worden naar Augustus. Maar dan is hij wel heel knap!