Zonnetje en weekendverslag

Grom, ik had net een heel verhaal getikt voor de weblog en door een foute toetscombinatie was alles weer weg en kan ik nu opnieuw beginnen. Zucht, automatisering in combinatie van de stomheid van de mens kan soms best irritant zijn Nu even snel het bericht in Word tikken zodat ik het straks in 1x kan plakken in mijn weblog.

Het zonnetje schijnt over zee terwijl ik dit (nogmaals) tik terwijl mijn collegae (weer) met koffiepauze zijn. Het is niet ongewoon voor de dames en heren hier om op een ochtend tweemaal met z’n allen koffie te drinken. Dit om achter de beeldbuis vandaan te komen, maar ook de banden tussen afdelingen wat beter te onderhouden. Op zich werkt dit goed, maar er wordt zo vaak gemopperd op de baas op dat soort gelegenheden. En iedereen moppert en moppert maar dat ik soms dagen heb dat ik er niet bij ga zitten omdat ik geen zin heb een stortvloed van negatieviteit.

Vaak hebben ze gelijk, maar ook lijkt het een vorm van…. slachtofferrol die vervuld wordt. Ik heb wel eens van iemand gehoord dat als je een bepaalde reactie verwacht en je er al helemaal op in gaat stellen en de houding ervoor gaat aannemen dat je zelf zoveel invloed hebt dat de reactie ook werkelijk die vorm gaat aannemen.

Vandaag is de lente opnieuw begonnen na een winters weekend, wat was het koud, maar wat is het nu mooi weer. Condensstrepen trekken door de blauwe hemel terwijl de zon door het raam ons verwarmt. Het beloofd een mooie dag te worden, maar we pakken even de weersverwachting erbij om het zeker te weten ;
Volgens de marine wordt het;
Geldig : 11-04-2005
Weer : Licht tot half bewolkt met in de ochtend nevelige condities.
Max.: 12 °C Min.: 7 °C
Wind: W 2-3 bft.
Zicht : Matig in nevel oplopend goed.
Golfhoogte : ± 1.0 mtr
Dus dat klinkt niet verkeerd.

Ook wel lekker dat het niet zo hard waait, want de marine haven ligt iets boven en rechts van Den Helder. Dus als de wind aankomt kan hij in alle kracht op je afbeuken omdat er in 3 windstreken enkel zee ligt, straks een prettige verkoeling in de zomer, maar een maand en langer geleden was de wind een scheermes die je door de kleren heen op het bot verkleumde. Het zal zometeen een prettige wandeling worden door de haven naar de kantine waar er stamppot op het menu staat. De marine en het menu is trouwens wel een grappig iets. Het hele jaar door op maandag hebben ze of bruine bonensoep of erwtensoep als voorgerecht met stamppot als hoofdgerecht. Ongeacht hoe warm het is en ongeacht de streek Den Helder, Suriname of Curacao. Op woensdag is het blauwe hap dag., dan staat er een nasi met allerlei bijhorende gerechten klaar. De marine heeft ook een beetje een eigen taal overgehouden van de tijd in Indonesie. Chocolademelk is Poeroet, nasidag is blauwe hap dag en nog wat voorbeelden kan ik niet even ophoesten, maar ik zal ze hier wel posten als ik er op kom.

Gister heb ik lekker aan mijn Land-Rover gewerkt, ik heb de fusée bollen losgehaald omdat ze vervangen moet en worden en heb de steekas eruit gehaald om te zien hoever hij versleten is, maar het valt allemaal mee. De bollen zitten echt vol met pitten en nieuwe zijn noodzaak tesamen met wat pakkingen, maar de rest ziet er allemaal erg netjes uit. Straks als het weer redelijk in elkaar zit moet ik alleen twee remcylinders vervangen, pakking in het differentieel en het geheel netjes in de verf zetten en dan is de as al weer klaar.

Ik was van onder tot boven helemaal zwart. Olie zat op mijn kleren, handen, armen en op mijn gezicht, dus de mensen zullen wel gedacht hebben toen ze mij voorbij zagen komen. Ik heb de geur wel gemist, de geur van olie en lucht van gesmolten staal door de slijptol. Het is lekker om zo bezig te zijn.

Vrienden van mij gingen naar Markt 15 in Schagen, een nieuwe tent waar de drumleraar van Bart optrad. Ik ging niet mee omdat ik net een beetje op gang was met het (beheerst) slopen van de as, maar ze waren erg enthousiast. Het schijnt een leuke tent te zijn. Ik heb trouwens behoorlijk moeten schrobben om mijn armen en handen schoon te krijgen, mijn nagelriemen zijn nu nog een beetje donkerterwijl ik ze vanochtend echt heel heftig met een borstel heb aangepakt. Maar helaas tevergeefs. Het zwarte is eraf, maar superschoon is het niet.

Gelukkig weten ze op mijn werk van mijn hobby, dus creeert het weer een gesprek. Het zal wel anders zijn als ik straks een opdracht krijg bij een bank of ander officieel instituut. Dan zal ik mijn handen moeten weken om echt elke spoor van zwart te verwijderen.

Zaterdagavond ben ik met wat vrienden uitgeweest in Bergen. Daar is ook niet veel meer te beleven! We hebben ons best vermaakt, maar het leek er wel uitgestorven. Shooters is failliet (altijd wel leuk met een biertje op) en verder zijn de meeste kroegen gewoon leeg. We hebben ons opperbest vermaakt in Blue, welke in de plaats van de verliezertjes is gekomen. Daar draaiden twee DJ’s goede “clubby music” en was het er gezellig druk.

Het is ook niet zo groot, dus dat gaat al gauw Later in de Lamoraal was het geheel uitgestorven, enkel de vaste gasten zaten er, maar die zaten in hun hoekje aan de bar en verder was het leeg. Tegen een uur of 1 zouden we even gaan kijken bij “Let’s get loud”, maar Bart was een beetje ziek en ik had niet superveel zin in die disco en John wilde liever naar huis, dus als een stelletje zeikerds hebben we Ard & Cris mee naar huis gesleept. We waren met mijn auto en John als chauffeur Blue is best de moeite waard, maar de rest is wat… lafjes. Waar zijn toch al die mensen van onze leeftijd gebleven? In Amsterdam tref je ze wel, maar we zijn 1x naar Bob’s geweest en daar was het enkel 18 jaar en jonger.

In Alkmaar is het wel leuk, maar daar vind je ook niet veel mensen van onze leeftijd. Het is allemaal een beetje vergane glorie. Maar men heeft ook niet zoveel meer te besteden met de huidige prijzen enzo. Toch… kan je ook best leuk uit gaan voor 15 euro

Ik ga mijn salaris maar weer verdienen, zit alweer dik tien minuten te tikken