Stuurstangen los en motor op losse schroeven

Nog steeds geen chassis, maar de sloopwerkzaamheden gaan door. Er lijkt niet zoveel gebeurd te zijn, maar het was voor mij wel een prestatie om de stuurstangen los te krijgen en de motor uit het chassis te krijgen. Zonder goed gereedschap ben je gewoon nergens merk ik alweer. Wat foto’s;

Vrijwel alles was van mijn chassis af, behalve die stuurstangen…. En ik kreeg ze maar niet los En maar proberen en proberen, toen toch maar van iemand een soort poelie-trekker geleend, maar dat werkte ook niet. Kwam zoveel kracht op het gereedschap dat ie er vanaf schoot. Nog eens twee lijmklemmen erop zodat hij bleef zitten, een verlengpijpje er nog op met mijn ratel (beetje afstand, zoveel spanning erop) en POK! eraf. Pfieuw, nadat ik de overige bouten los had uitte ik een hoop oerkreten om mijn overwinning te vieren.

Hier staat ie dan. Het stuurhuis, eraf eindelijk

Nadat ik de as van het stuurhuis eraf kreeg waren de kleine stuurstangen een eitje, dus al gauw was de vooras er ook onder uit. Het is nu echt geen Land-Rover meer, maar een hoopje oud staal met wat olie en techniek.

Ook een belangrijk moment, de motor ligt los in het chassis, maar hoe krijgen we die er nou uit zonder een knappe motor takel en een te slap dak om er eentje aan te hangen?