Druk weekje…

Ik heb alweer een redelijk bezige week achter de rug. Als ik zo terug kijk op de week was mijn week niet uitzonderlijk druk, maar ik was wel steeds bezig waardoor ik weinig tijd had om achter de computer te zitten (voor privé gebruik dan) Vroeger kon ik uren achter de computer zitten en me bezig houden met m’n website, MSN en nog wat dingetjes en tevreden naar bed gaan. Lekker klooien achter de computer. Nu zit ik de hele dag achter dat stralende ding in Den Helder, terwijl ik uitkijk over Nederlands wad, dat ik als ik thuis kom (als ik al in Amsterdam thuis kom overigens) geen zin meer heb om tijden achter het kastje te zitten. Zelfs al wachten de meest interessante mensen op me bij MSN, de motivatie ontbreekt me echt om weer achter de computer te zitten

Als ik al in Amsterdam thuis kom… Gister was ik om half vier vertrokken om met 150 over de A7 naar Amsterdam te haasten. Ik had om 5u een afspraak in Amsterdam bij Yacht, het bedrijf waar ik dus uiteindelijk voor werk. Dus even snel langs huis, douchen, pantalon aantrekken met overhemd, en hup weer in de auto naar het kantoor om vervolgens op de hoge heren te wachten tot zij klaar waren met vergaderen. Het was wel een goede zet om even knappe kleren aan te trekken. We hadden een soort vergadering over de toekomst van de afdeling, de beloftes die zij gingen maken en de wensen die zij aan ons IP’ers hebben. IP staat trouwens voor Interim Professional. Alle IP’ers waren allemaal in een trui en een gewone broek en ik netjes in overhemd en pantalon. Bovendien legden ze ons wensen (lees: eisen) op om eind 2005, dus omstreeks oktober, Windows 2003 gecertificeerd te zijn en dat ben ik nu al. Dus ik heb punten gescoord bij de hoge ooms in Amsterdam; Altijd handig voor mijn carrière en het schept wat mogelijkheden wat opleidingen betreft.

Na het overleg meteen weer in de auto gesprongen om vervolgens naar Uithoorn te rijden. Ik had nog een schuld staan bij iemand van 300 gulden, ja gulden, moet je eens voorstellen hoe lang de schuld al openstond. Ik kreeg ook nog wat van hem, dus ik had de doortastende schoenen aangetrokken en ben bij hem langs geweest. Hij heeft net als ik ook een Landrover Forward-Control (FC), dus we hadden een hoop gespreksstof ook gezien het feit dat ik hem dus al bijna 3,5 jaar niet had gezien. Als je heel nieuwsgierig bent hoe mijn Forward-Control er ook alweer uit ziet… Zie hier rechts een plaatje.

Ik ga vanmiddag nog even naar de dump om een EHBO-legerkist te halen. Deze zijn halve bij halve bij hele meter en daar ga ik mijn gereedschap voortaan in bewaren. Ik heb woensdag de sleutelruimte een vriend van me opgeruimd om daar vervolgens wat dingetjes aan mijn motor te doen. Straks mag ik daar ook mijn FC opknappen. Ik krijg iemand nog wat geld waarmee ik een mooi nieuw chassis ga kopen en van mijn vakantie geld mooie paraboolveren. En tussendoor sparen voor een mooi dieselmotortje. Maar tot die tijd dat ik het geld krijg kan ik een heleboel voorbereiden.

Ik heb echt zin in om de auto te gaan opknappen want hij staat al bijna 3,5 jaar niets te doen en het is zo zonde en het kan zo mooi zijn Ik heb er ook wel zin in om er een hobby bij te hebben, gewoon minimaal 1 dag in de week bezig te zijn met je handen. Altijd maar die computers beginnen zo mijn keel uit te komen. Het is ook wel gezellig, nu is het nog koud, donker en sneeuwerig, maar straks komen er een heleboel mensen (hopelijk) regelmatig langs en dan van de zomer lekker sleutelen in gezelschap en tegen een uurtje of 8 een biertje erbij (of later in het weekend, moet toch een beetje aan mijn begintijden op m’n werk denken van 7u in Den Helder). Door zoveel gezelligheid is het ook eenvoudiger om de motivatie er in te houden. Iets wat me eerder al regelmatig tekort schoot, omdat ik altijd alleen was en het een eindeloze zaak werd. Als ik opschiet met mijn FC, dan zullen Max en Andre hopelijk ook opschieten met mijn andere Laro die van mij is over genomen. Dan wordt het nog meer samen sleutelen en dat zou nog gezelliger zijn. Straks als hij klaar is… droom droom droom. Dan mijn motor achterin en op vakantie gaan, als ik weer eens pech heb, even met de FC ophalen, Bart Ullings hopelijk af en toe eens helpen met ophalen o.i.d. Hoewel hij dan wel een lekke band moet hebben of zo, want hij is nu zo ontzettend bezig de boel technisch op te knappen dat hij straks beter is dan dat hij was dat hij uit de fabriek rolde.

Zaterdag ochtend ga ik met Bas mijn FC verhuizen naar Graceland en dan maar eens voorzichtig beginnen met slopen en vervolgens onderdeel voor onderdeel opknappen. Ik heb ook al allerlei tijdschriften waar ik lid van was verzameld waar dit type in voor komt. Ik heb er echt zin in, vooral met de komende zomer…. stel je voor als hij het deze zomer het al doet….. en dan denk ik een beetje aan halverwege augustus. Wishful thinking enne eerst maar eens een beginnetje maken.

Over hobby’s gesproken, ik heb me nu definitief opgegeven voor de Nijmeegse Vierdaagse en ik moet dus echt weer aan de wandel, want ik wil het dit jaar fluitend halen in tegenstelling tot vorig jaar dat ik bijna huilend over de finish kwam. Nooit geweten dat wandelen zo vermoeiend is. Ik heb al met Bas en Sas afgesproken een weekendje Texel te doen. Als het haar ook bevalt dan kunnen we dit hele jaar een rondje TV-TAS doen; Texel – Vlieland – Terschelling – Ameland – Schiermonnikoog. De eerste 3 ben ik al eens geweest en de laatste twee nog nooit in mijn leven. Eigenlijk moet ik daar ook eens langs gaan, want het zijn bijzondere stukjes van Nederland. Ze zijn alleen niet groot genoeg om serieus te oefenen ben ik bang. We hebben al afgesproken om naar Texel te gaan en ik ben ook van plan om naar Terschelling te gaan, want daar is 10 -> 19 juni weer Oerol. Jij gaat daar ook vast weer heen en dan kan ik uiteraard ook van die gelegenheid gebruik maken om te wandelen. Ik heb ook nog die vrienden wonen op Vlieland en die denken er over om te verhuizen naar het vasteland, dus voordat die overstappen op het saaie wal leven moet ik daar ook nog even een rondje lopen. Er is genoeg te doen de komende maanden… Uiteraard is eenieder altijd welkom om aan welke activiteit dan ook mee te doen, ehm…. Zin om te (leren) sleutelen aan auto’s/motoren? En houd je toevallig van wandelen? Tijd is helaas ook voor mij een kostbaar begrip, maar tijd kan je maken… toch? Hum dat moet ik ook maar weer leren. Ik heb in 2004 een hoop zitten lummelen en nu dat ik weer wat betekenis in mijn leven heb, werk en nog meer werk, straks gaan sleutelen, wandelen. Hoe kom ik aan de tijd en nog beter hoe zorg ik er voor dat ik niet zo druk ben en zo. Ik had altijd een hekel aan mensen die overal te druk voor was, maar nu lijk ik er zelf af en toe op. Druk? Druk zijn is een kwestie van slecht plannen, geldt ook voor mij.

Het is wel lekker dat de druk van mijn ouders op mijn tijd steeds meer afneemt. De websites doen het (eindelijk) naar behoren en de mail hoor ik ook weinig klachten over. Dus een aantal systemen draaien nu mooi op de server van mij in Amsterdam. Ik was mijn wachtwoord van mijn administrator (de beheerder van de server dus) vergeten en kon uiteindelijk mijn server opnieuw installeren. Uiteraard heb ik geprobeerd om mijn wachtwoorden te kraken, maar dat is echt niet makkelijk omdat ik standaard hele moeilijke wachtwoorden verzin, zonder logische volgorde en zo. Ach ja, toch maar opnieuw geïnstalleerd, meteen even met een schone lei beginnen voor de nieuwe services. Toen deed de service die de websites laat zien aan de buitenwereld heel erg moeilijk… Nou ja, ik ga maar niet te technisch doen, het zat in ieder geval allemaal tegen en het goed regelen van allerlei informatie veilig stellen en opzetten van alternatieven voor de in te beslag nemen systemen kostte ook wat tijd en dan zijn extra problemen, dingen die gewoon zouden moeten werken extra vervelend. Maar dat is allemaal wel een beetje over, gelukkig.

Woensdag begin ik met lessen bij een nieuwe manage. Ik ga nu lessen bij een iets kleinere (en iets goedkopere) in Sint Maartenszee. Ik werd een beetje… aan het lijntje gehouden door die in Schoorl. Ze belden soms niet terug als ze dat wel beloofden en dan kon ik via Wendy (die werkt daar) wel weer zorgen dat ze me wel belden, maar dat is na twee keer ook wel genoeg. Ze hebben er iets minder ‘manege paarden’ (lees dus suffe) Dus ik ben nieuwsgierig, ik kan natuurlijk altijd weer terug naar Poelenburgh in Schoorl als het niet bevalt. Ik ben trouwens nog (steeds) niet in galop geweest, ik kan wel steeds beter op dat beest (sorry, edel dier :P) zitten. Het is echt leuk, maar er zit een behoorlijk ingewikkeld stuk in het gedeelte waar je het dier moet overtuigen van jouw wil. Ik ben gewend met koude, levenloze dingen te werken die na 1 druk op de knop al doen wat je willen. Dan moet je nu plotseling overredingskracht hebben om iets voor elkaar te krijgen?

Zo op de haven van Den Helder, vanochtend sneeuwde het hier stevig en echt alles lag onder een laagje sneeuw. Het was bar koud en toch weer ruiten krabben, een straf voor autorijders, maar ik kan toch niet ontkennen dat ik het erg lekker vind om een muziekje onderweg te draaien. Maar ja, aan de andere kant valt dat in het niets bij de vrijheid die je hebt op de motor, dat is toch niet te evenaren. Ik ga in de toekomst gewoon allebei doen. Motor voor privé-doeleinden en de auto nu voor het werk en straks als de Laro klaar is ook voor de fun.

Ik zat nog te denken..; Ik wil al een tijdje naar Afrika, dat gaan we natuurlijk met de FC doen, ik wilde ook een maandje of wat naar Italië om Italiaans te leren. Ooit heb ik iemand beloofd de taal te leren en die persoon is uit mijn leven verdwenen zonder dat ik fatsoenlijk een zin kon uitspreken. Het is toch wel prettig dat er iemand is waar je mee kan oefenen en ik ben nog jong… 1+1=… Dus ik ga kijken of ik (als ik m’n FC af heb) een paar maanden naar een Italiaanse plaats kan om daar in ieder geval een woordje Italiaans te spreken. Uiteraard zal ik wel van te voren wat moeten leren, maar niets is leuker om daar in het diepe gegooid te worden. Net als ik heb een ander soort toetsenbord indeling, toen ik het nieuwe ging leren heb ik alle toetsenborden aangepast zodat ik het oude QWERTY niet meer kon gebruiken. Noodzakerlijkerwijs leerde ik Dvorak vrij snel, had geen keuze. Dat wil ik mezelf dan ook een beetje dwingen daar. Maar dan moet ik een baantje vinden om in ieder geval wat geld te verdienen (moet toch lukken met mijn FC-vrachtwagentje? En anders met mijn IT-kennis Nog mooier zou zijn als ik wat contacten daar had, maar aan de andere kant, mag er ook wel wat moeite voor doen.
Een aantal doelen om voor mezelf te stellen in ieder geval;

– Landrover Forward-Control opknappen
– Ritme vinden in het vroege opstaan
– Allerlei verplichtingen in Nederland oplossen
– Wat certificeringen halen op Microsoft & Citrix gebied
– Mondje Italiaans leren spreken
– Me bij Yacht in een zodanige positie plaatsen dat ik een maand of 2 a 3 afwezig kan zijn, misschien wel in Italië een klus doen? Yacht is een Europees bedrijf, anders een ander zoeken die dat kan?
– (Even dooddoener) Gelukkig worden Was ik al, maar was een beetje druk om het op te merken

Nou ja, halve serieusheid en halve fun. Ik merk dat ik een beetje slap begin te ouwehoeren, bye!