Vandaag hadden we weer een gezellige paas-brunch bij Mathilde. En ik had voor het derde jaar op rij smoothies meegenomen. Dit keer was het een banaan-munt smoothie en een spinazie-mango smoothie. Voor het gemak hier maar de recepten.

Banaan met munt

We kochten wat yoghurt bij de boer.
Deze verdunden we wat zodat het meer een drinkyoghurt werd.
Bananen er bij, munt en drinken.
We gooiden er wat ijs bij om het koud te krijgen.

  • 200 ml yoghurt
  • 50 ml water
  • 2 bananen
  • 10 gram munt

Bron: Voedzaam en snel

Mango met spinazie

Op de markt haalden we perssinaasappelen, een mango en wat spinazie.
De mango’s en sinaasappelen bewaarden we buiten de koelkast zodat ze wat door konden rijpen.
Sinaasappels persen, vruchtvlees gewoon ook mee in de blender. Spinazie er bij en de stukjes mango.
Water om het dunner te maken en we gooiden er wat ijs bij om het koud te krijgen.

  • 500 ml sinaasappel
  • 1 mango
  • 3 a 4 flinke handjes spinazie