Tiny houses worden wat populairder. In de tijd dat wonen steeds duurder wordt zie je in Amsterdam ineens containerwijken ontstaan voor studenten en je ziet dat men niet meer groot, groter, grootst wilt wonen. Als je op het camperforum kijkt zie je zelfs mensen die na hun pensioen in een grote camper(-bus) gaan wonen en dan ’s winters naar Spanje rijden. Zelf vind ik het wel een interessant concept om self supporting te leven in plaats van eenheidsworst, aan elkaar gebouwde mensen-opslag. Hier zie je wat opties voor kleine huizen? Andere huizen…

Containers in het bos

Zo kom ik een aantal verhalen tegen, zoals deze mensen die op hun land in een bos een soort vakantie woning willen hebben. Dit willen ze realiseren zonder dat ze de bomen moeten omhakken.

Gestapelde appartementen complex

Deze ondernemer wil graag oude spullen recyclen en snel huizen neer kunnen zetten. En zo bouwt hij een soort flat met 6 appartementen. Geef het leuke kleuren en noem het een lego-huis en voila. Je hebt een uniek huis met bouwmateriaal dat een geschiedenis heeft.

In de natuur in Zweden

Als je nou geen buren hebt dan kan je dit huis bouwen met veel glas. Het lijkt me lastig om dit te isoleren qua warmte… en je hebt er niet veel privacy, maar wel een heel tof getaway. Ze hebben dit ook niet gebouwd als huis, maar als een plek waar je je één met de natuur kan voelen. Mooie gedachte. Check ook de website: vipp.

vipp eigen promo film:

Uitgebouwde US-schoolbus

Vooruit nog wat beelden van een schoolbus. Deze verdient wel zijn eigen plaats omdat hij de bus redelijk heeft uitgebouwd.