Casio gestorven, lang leve Olympus

Ik haalde de tas van mijn schouder en een luid kabaal waarschuwde mij dat er iets vervelends is gebeurd. Zenuwachtig speurde ik de betonnenvloer af naar de oorzaak van deze herrie en zag mijn digitale camera zielig op de koude vloer liggen. Na wat pogingen om weer wat leven in het apparaat te brengen moest ik helaas toegeven dat ik mijn casio kapot heb laten vallen.

Er was geen geld om een nieuwe te komen en het leek er niet op dat hij gerepareerd kon worden, dus moest ik nog maar even zonder camera door het leven gaan. De financiën werden gelukkig steeds beter en een paar weken geleden heb ik een nieuwe camera gekocht, ditmaal hufter proof!

Een Olympus MJU 850sw

Olympus MJU 850sw

Alhoewel hij niet zo mooi roze is als dit bovenstaande voorbeeld, die van mij is zilver, kan hij echter wel net zo vies worden. Het is een 8 megapixel camera welke tot 3 meter waterdicht is, zonder problemen een val van anderhalve meter kan overleven en het ook nog prima doet als hij een nacht onder de nul graden heeft doorgebracht. Ski-vakantie, duik-vakanties en een weekendje terreinrijden moet hij dus wel overleven 🙂