Nieuwe muziek

Ik hou wel van muziek. Ik hou van het gevoel dat de klanken bij mij voortbrengen en ik houd er van om er achter te komen wat de artiesten met hun liedje willen overbrengen. Vaak zijn bepaalde muzikanten ook voor mij meer dichters die de muziek gebruiken om hun gedicht te ondersteunen. Zo ben ik dus altijd op zoek naar muziek… Heb weer een heleboel nieuwe muziek erbij, zie hieronder voor de lijst;

Novastar – Almost Bangor (2008)

Een groep waar ik door Linda op geattendeerd werd.

Het is leuke muziek. Het is een beetje electronisch en heeft wat weg van een mix van Coldplay, Supergrass en Enigma (de laatste voor het rustige effect in de muziek).

Het liedje Because wordt nu regelmatig gedraaid op 3fm en staat ook momenteel in de top 40.

link

Krezip - Best OfKrezip – Best of (2008)

Iedereen kent natuurlijk Krezip. Het was wel eens fijn om alles compleet te hebben van dit enthousiaste Hollandse groepje.

Er stonden toch nog wel wat nummers op die niet op de andere twee albums stonden die ik heb. Ik kom er nu ook achter dat ze vier albums hebben al. Dus dan is het ook wel logisch dat deze verzameling wat onbekenden bevat 🙂

link

Novastar – Another Lonely Star (2004)

Een groep waar ik door Linda op geattendeerd werd. Het is leuke muziek. Het is een beetje electronisch en heeft wat weg van een mix van Coldplay, Supergrass en Enigma (de laatste voor het rustige effect in de muziek). Dit was hun tweede en op 1 na laatste album. Eigenlijk gek dat ik deze muziek helemaal niet ken, want het is fijne muziek om naar te luisteren.

link

Kings of Leon – Only by the night (2008)

Over deze groep heb ik veel goeds gehoord en de proef-liedjes die ik geluisterd heb klonken ook goed, dus tijd voor Floris om er eens goed naar te luisteren. Ik heb het nu overgezet op mijn iPod en zal eens in mijn auto, de rijdende juke-box, deze groep een goede kans geven vooral omdat een aantal vrienden van mij dit groepje hoog heeft zitten.
link

Rob Hoeke Rhythm & Blues Group – Singles A’s & B’s

Deze muziek ken ik dankzij mijn ouders en Andre Valkering. Het is een piano-virtuoos met een band die lekkere snelle muziek maakt.

Rhythm & Blues is wat ze spelen en het klinkt geweldig. Ik ken het ook via Andre Valkering die met Mr Boogie Woogie vroeger Schagen onveilig maakte en Rob Hoeke als groot voorbeeld hadden.

link

Chemical Brothers, the – Brotherhood (2008)

Wie kent nou niet de Chemical Brothers? Dit is een verzamel cd, een soort deel 2 op een eerdere verzamel cd. Helaas staan er wel wat nummers op die ik ook op een andere cd heb staan, maar degene die ik nog niet had maken een hoop goed. Hun tweede cd bij dit album is echter een vreemde, de liedjes zijn namelijk Electronic Battle Weapon 1 t/m 10. Dit zijn tracks die DJ’s kunnen gebruiken en wat ze nog nooit eerder hadden uitgebracht.

link

Saturdays, the – Chasing lights (2008)

Dit schijnt de nieuwe rage te zijn in Engeland. Geen idee of het wat is, heb wat proefnummers en zal het eens gaan luisteren 1 dezer dagen.

Alhoewel ik niet zo hip ben is het toch wel leuk om een rage voor te zijn in Nederland.

Dus eens kijken of het me bevalt en anders gooi ik het zo weer weg.

link

Scouting for girls – Scouting for girls (2008)

Dit schijnt een vernieuwde en verbeterde Fratelli’s te zijn.

Zelf geloof ik hier niet zo in, want ik vond persoonlijk de Fratelli’s een vrolijk en vernieuwend bandje.

Maar verder vind ik het gewoon een frisse en leuke klank hebben en na een druilerige dag op kantoor vrolijkt deze muziek je moeiteloos weer op.

link

Kaiser Chiefs – Off with their heads (2008)

De Kaiser Chiefs werd wereldwijd bekend met Ruby. Het album waar dit hitnummer op stond was ook een goed album en stond stijf van de prettige en vrolijke rock. Het heeft even geduurd, maar ze zijn met een nieuw album en hopelijk zal dit net zo goed zijn als het voorgaande album. Gelukkig zijn ze in ieder geval geen one-album-fly.

link

Snow Patrol – a hundred million suns (2008)

Snow Patrol heeft geen introductie meer nodig. Dit Britse bandje heeft zich ruimschoots bewezen en dit is weer een nieuw album waar we van kunnen genieten. Bij de reviews zeggen ze dat dit album goed aansluit op het laatste album, maar dat de creativiteit ontbreekt. Wat boeit mij dat nou, ik vind het een fijn vervolg op hun repertoir.

link