Harde schijven dilemma

MyBook HDDIk heb hier 3 harde schijven liggen, eentje van 80Gb, eentje van 60Gb en eentje van 40Gb, maar het is zo onhandig om steeds een pc open te moeten slopen om ze te gebruiken. Dus wat zullen we eens gaan doen.. ow 🙂 Gewoon een paar van die behuizingen kopen zodat je de schijven via USB kan bereiken.

Maar dan begint het dilemma, voor een goede behuizing met verzendkosten ben je voor alle drie in totaal 85 euro kwijt. Dat is behoorlijk prijzig, maar voor 99 euro koop je tegenwoordig een complete behuizing inclusief een 250Gb harde schijf bij MediaMarkt en verschillende e-shops (check Tweakers Pricewatch) dus waarom in hemelsnaam 15 euro minder uitgeven voor 3 harde schijven met een totale schijfruimte van 200Gb? Geen idee…. hm. Dilemma 🙂

Wat minder mooie casingGa ik denk ik maar 1 behuizing kopen kan ik ze af en toe eens wisselen en gebruiken om back-ups te maken van mijn laptop (totaal 40Gb) en een andere pc (nog eens 40Gb) en misschien eens bij mijn ouders (ongeveer 100Gb) dus dan hoef ik ze niet altijd erbij te hebben, maar gebruik ik ze toch nog.

Wat zijn schijven tegenwoordig toch goedkoop geworden… Vroeger betaalde je een euro per Mb, tegenwoordig slechts 6 duizendste cent per Mb.

TerabyteWat natuurlijk ook kan is een 500Gb schijf voor 150 euro of als je 1 gigantische blok aan opslag wilt met ook nog eens een fouttolerantie dat 1 harde schijf (van de drie) kapot kan gaan zonder data verlies moet je 899 euro betalen dan heb je 1Terabyte tot je beschikking. Dat is dus 1024Gb !!!

Kan je nog eens wat opslaan en nog veilig ook 🙂