Goede applicatie ontwikkelaar

In mijn zoektocht om te leren programmeren in .NET 2.0 kwam ik een website tegen met de volgende eigenschappen van de ideale ontwikkelaar. Ik vond het grappig, dus hierbij soms ik ze nog even op;

Een goede ontwikkelaar…

1. Begrijpt dat verschillende tools en verschillende programmeertalen uitblinken in verschillende taken. Ze verzandden dus niet in 1 patroon om deze in elke probleem situatie te rammen.
2. Begrijpt dat het doel van ontwikkelen werkende software opleveren is en dat alles wat je van dit doel haalt ontweken zou moeten worden.
3. Realiseert dat hij/zij niet de laatste is die de code ziet en moet aanpassen en dat onnodige complexiteit en opmerkingen in de code vermeden zou moeten worden.
4. Kan opschieten met andere ontwikkelaars en realiseert dat er verschillende oplossingen zijn om het product te leveren. En heeft niet het idee dat zijn manier de enige wijze is. Een goede ontwikkelaar kan zowel leiden als volgen.
5. Kan opschieten met eind-gebruikers en kan de technische concepten in Jip-en-Janneke taal uitleggen. Hij kan een vertrouwens band met eindgebruikers opbouwen en wordt een adviseur en geen dictator.
6. Is oprecht eerlijk, overschat nooit dead-lines en levert altijd de software op tijd op.
7. Is altijd op de loer voor manieren om de dag tot dag productiviteit te verbeteren en de eind-gebruiker ervaring.

Handige (en wat voorspelbare) tips die ik zal onthouden 😉