Paardrijden & zandhappen

Gister… met een beetje tegenzin naar paardrijden. Het is niet makkelijk om paard te rijden, een levend wezen zover krijgen dat ie iets doet wat jij wilt. Met mensen kan je er nog over praten om het zover te laten komen en ik weet dat bepaalde mensen hele dialogen (of is het voor ons nuchtere mensen monologen) met hun paard voeren.

Ik luchtte mijn… angst/ongemak? Geef het naam… Ik luchtte het bij Nadine die het slecht kon waarderen. Maar toch op het paard gestapt en met allemaal aardige mensen om me heen en ik zat op een mooi paard, dus de tegenzin was al gauw als een hoopje sneeuw voor de zon verdwenen. Nou, in een soort treintje in draf, lichtrijden, doorzitten etc etc. Het paard waar ik op zat was af en toe wat zenuwachtig en schrikachtig en dan zit ik daar als zeer (bijna lichtgevend) groentje op…

Nog nooit in galop geweest, nog geen superheld. Het was eigenlijk een best lief paard, maar je moet je wel aan een paar regeltjes houden, eentje was houd je handen laag, want anders gaat Amber (het paard) er met je vandoor. Nou… ze schrok, ze ging in galop er vandoor en ik was angstig en hield m’n handen veel te hoog, dus geen controle meer. Er vandoor met mij op haar rug en op een gegeven moment helde ik zover over naar links terwijl we op het hek om de bak heen afstevenden, ik dacht ik laat me nu maar helemaal gaan en pof ik lag in het zand.

Gelukkig in het zachte zand en had helemaal nergens last van behalve dat alles even pijnlijk was van de aangespannen spieren. Gerda, de rijinstructrice deed alweer haar best om Amber te vangen in de gesloten bak en op het moment dat ik weer goed en wel tussen de dames op paarden stond had ze hem in het midden van de bak te pakken zodat ik er weer op kon gaan zitten. De hele les ging op zich wel goed, een pittig paard dat later er weer met me vandoor ging, maar nu aan denken de handen laag te houden en voila, ik bleef zitten en kreeg haar weer rustig gna gna, pfieuw.

Lekker gereden, maar in plaats dat er een jong grietje een half uur naar je loopt te blaffen hadden we hier een vrolijke vrouw die bijna 5 kwartier aandacht voor je heeft. Volgende week donderdag weer.